Kakan

150g smör 3dl socker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2 ägg
2dl vetemjöl



Tryfflen

1dl vispgrädde
50g smör
300g vit choklad
2dl valfria nötter, Kan väljas bort om man vill!!



Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 150g smör i en kastrull. När smöret har smält ställ smöret åt sidan.
  2. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet. Glöm inte smöret!
  3. Bre ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, »bröad« med kokos.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
  5. Koka under tiden upp grädde och 50 g smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  6. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  7. Bre tryffeln över kakan och strö över nötterna. Ställ kakan i kylen. Godast om man serverar dagen efter.
30 MINUTER FÖRE SERVERING.
Bilder på resultatet :) Vi ska ha denna i morgon så vi lägger på nötterna då ;)
Ska bara varna er denna är... JÄTTEGOD!