6 - 8 bitar
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
100g daim
Du behöver:
Form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diametern)
Kastrull, bunke, måttsats, slev, slickepott, kniv.
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj formen med smör och ta sedan ströbröd.
  3. Lägg smöret i kastrullen och smält det på svag värme.
  4. Knäck äggen i en bunke och blanda ner alla andra ingredienserna. Sen sist tar du smöret. Rör till en slät smet.
  5. Häll i smeten i bakformen och när du har jämnat ut smeten hackar du daimen grovt & strö över på kakan. Sedan ställ in i ugnen i ca 30 - 35 minuter.
6.Ta ut kakan och låt den svalna. Lossa kanterna och lägg kakan på en fin tallrik. Severa med vispgrädde eller glass.