Kakor
170 g florsocker
90 g siktat mandelmjöl
2 msk kakao
90 g äggvita
2 msk strösocker
 
 
Nutellatryffel
1 burk Nutella
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
 
 
 
 
 
Kakorna
1. Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjöl och kakao och sikta genom en ganska finmaskig sil. 
2. Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda tills du har en jämn smet. 
4. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspapperklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare. 
5. Sätt ugnen 125°C. Grädda kakorna i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter, eller tills kakorna nästan släpper från bakplåtspapperet när du testar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.
 
 
Nutellatryffel
6. Smält nutellan i värmetålig bunke över vattenbad.
7. Koka upp vispgrädden med honunge. Dra sedan kastrullen från plattan och vispa i chokladen chokladen. Rör ihop till en jämn och blank smet och tillsätt därefter smöret. Låt svalna och tjockna i rumstemperatur i 2-3 timmar. Är du otålig kan du ställa in tryffeln i kylen i ca 15 minuter.
8. Spritsa nutellatryffeln på botten av hälften av kakorna. 
 
 
PS!
Recept är hämtad från Mia Öhrns bakbok " Macarons Cupcakes Cakepops och andra söta bakverk" Men jag har bytt ut den mörka chokladen mot nutella och även tagit bort snabbkaffepulvret föratt det ska smaka så mycket nutella som möjligt. Så egentligen var receptet ett recept på kaffemacarons som blev till ett nutellamacarons recept.
På så sätt kan du ändra om i recepten i princip hur du vill och fantasin kan flöda. Vill du t.ex. ha en polkatryffel i dina macarons så är det bara att införskaffa en marabou chokladkaka med polkagris, super enkelt!