ca. 25 dubbla kakor              Källa: MMia Öhrn - Macarons Cupcakes Cakepops och andra söta bakverk
 
 
170g florsocker (knappt 3dl)
110g siktat mandelmjöl
90g äggvita (ca 3st)
2 msk strösocker
några droppar hushållsfärg
 
 
 
 
 
 
125g vit choklad 
50g passionsfruktkött (2-3 frukter)
2 tsk honung
2 msk vispgrädde
ev några droppar gul håshållsfärg
 
 
 
 
1. kakor - Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta.
2. Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett       fast skum.
3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du får en jämn och slät smet.
4. Spritsa ut runda knappt stora som 5-kronor på två bakplåtsklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
5. Sätt ugnen på 125grader. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.
6. Passionskrämen- Bryt chokladen i mindre bitar. Gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna och väg upp.(Ha inte med kärnorna!!)
7. Värm försiktigt alla ingredienserna till passionskrämen utom färgen i en liten kastrull på spisen. Rör dåoch då, och dra kastrullen från värmen när chokladen har smält och krämen ser jämn och fin ut. Tillsätt eventuellt några droppar gul hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämens ska bli lagom tjock för att spritsa.
8. Spritsa passionskärmen på botten av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. Förvara kakorna i kylen 4-5 dagar. (Kan ätas innan:D)
 
 
 
 
 
 
Om ni har några frågor angående receptet, fråga! :)