30 Nov kl. 21.24

Recept på snickers

Ni önskade ett recept på snickersen som jag la ut på bloggen för några dagar sedan så här kommer det. 
 
 
 
1 Burk jordnötssmör (350 g)
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 L Rice Krispies flingor
1 dl kokos
350-400 g mjölkchoklad
 
Ca 30 stycken
 
1. Klä en 20x30 cm form med bakplåtspapper.
 
2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en stor kastrull. Låt nästan blandningen nästan koka upp och rör om då och då. 
 
3. Ta bort kastrullen från plattan och rör ned flingorna med kokosen. 
 
4. Bred ut blandningen i den klädda formen. Var noga med att täcka hela formen så att det inte blir några hålrum vid kanterna och hörnen. Detta för att chokladen inte ska flyta ut mot kanterna och lägga sig där.
 
5. Smält choklad och bred ut över kakan. 
 
6. Låt svalna i kylen i några timmar eller tills chokladen stelnat helt och fått en blank yta. Skär sedan i bitar efter tycke och smak. Tänk på att kakan är väldigt mäktig så gör inte allt för stora bitar.
 
Lycka till! :)
 

 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
30 Nov kl. 19.51

frågestund

Hej, nu har vi tänkt ha en frågestund här 
på bloggen. Och ni får fråga vad som helt mellan himel och jord. Vi ska svara på alla frågorna, vi kommer svara på dem enskilt. Det är bara att börja fråga! Kram
 
Vi ska snart ta nya foton ;)
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
30 Nov kl. 17.09

Chocolate chip Whoopies with daim

 
Hej, jag bästämde mig att göra Whoopies tillslut :) Så dem ska jag bjuda min mormor och morfar på när dem kommer. Dem ska äta här ikväll. Sen på söndag ska jag kanske baka några daimtryfflar eller nugat bollar :) Men medans jag bakade så gjorde mamma julgodis som jag lägger ut en bild på senare, kram
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
29 Nov kl. 19.17

Vad ska jag baka?

Hej, tänkte att jag skulle baka i morgon, men jag behöver lite hjälp så om ni är så söta får ni jätte gärna kommentera vad jag ska baka. Det kan vara allt från tårta, småkakor, cupcakes allt mellan himel och jord. Kraam :)
 
En cupcake jag gjorde för några månader sedan :)
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
29 Nov kl. 10.50

English bake school magazine

-Tidsinställt 
 
 

Hej!
När jag, Sara & Nellie var i Göteborg i April, när vi skulle åka hem så gick vi in till pressbyrån för att köpa oss en tidning, och när jag såg denna tidningen så föll den mig precis i smaken. Det stod typ i dollar hur mycket den kostade, men jag tänkte inte så mycket på det. Sen när hon i kassan sa: - Ja, då blir det 150:-
Då blev jag väldigt chockad men jag tycket det skulle vara pinsamt att länma tillbaka den så jag köpte den. Ddär rök 150:- men det var faktiskt värt det :) Haha, nu fick ni en lite historia, kram :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
28 Nov kl. 11.32

Snickers

I torsdags förra veckan bakade jag en utav mina favorit kakor, snickers. Det är ju så gott!
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
27 Nov kl. 14.46

Lomelinos Tårtor

-Tidsinställt
 
 

Hej! Jag vill bara visa min favorit bakbok -Lomelinos Tårtor
Om ni inte vet vem hon är så har vi henne som en länk :)
Tänkte visa lite bilder som jag har tagit på boken, kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
27 Nov kl. 11.32

Chocklad ❤

Choklad är bland det bästa som finns, enligt mig. Jag är ju den som knappt kan baka något om det inte finns lite choklad i. Men jag försöker göra det ändå för att det ska vara andra smaker med. Men min absoluta favorit är ju chokladen. Jag skulle verkligen inte kunna leva utan det. Jag hade väldigt tråkigt så jag letade på lite bilder om choklad och dessa blev mina favotiter, nu ska jag roa mig med att titta på Kalle och chokladfabriken ;) Kram
   
 
Postat i kategorin: Wilma
26 Nov kl. 14.13

Just girl things- bakning

Hejsan, jag är väldigt inne på detta med just girls things- Så jag tänkte visa på dem som jag gillar allra mest inom bakning att göra :) Kram
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
26 Nov kl. 13.09

Recept: Choklad Cupkaces med polka

Hej, var tvungen att åka hem från skolan för jag mådde väldigt väldigt dåligt. Hatar att vara sjuk och speciellt när man måste åka hem från skolan. Känns lite sådär. Men när jag inte har något att göra kan jag lika gärna lägga ut receptet på Saras och mina cupcakes som vi gjorde till Fenix. Och om ni kollar lite noga har jag fixat lite med designen t.ex kommentar fältet mm. Och sen la jag till en ny kategori: Recept. Där kommer vi lägga in recept som min jätte gärna får titta på och skriv gärna till oss om dem är bra eller inte :) Kramar
 
 
 
ca. 15st  ugn: mitten i 200 grader
 

100g smält smör eller margarin
2ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
 

Gör så här: Smält smöret i mikro eller i kastrull. Vispa ägg och socker pösigt så det blir spår i smeten. Blanda i  alla torra ingredienser och häll i lite smör i taget. Om du tar allt på samma gång får äggen en "chock" så då lyfter dem inte lika bra. 
 
 
2dl vispgrädde
200g mörkchoklad
 

Gör så här: Hacka chokladen i mindre bitar så du har den beredd. Ta en kastrull och häll i grädden. Sätt den på plattan och låt grädden stå på låg värme. Kolla till den hela tiden och blanda i mellan åt. När det börjar ryka lite så häller du i chokladen och börjar blanda. Se till att blanda hela tiden för det går ganska snabbt. När den är blanda och inte har några klumpar i sig. Häller du i den i någon skål eller liknande. Sen brukar jag ställa den i frysen en stund för att den ska bli tjock. Man får kolla till den ibland och blanda runt lite. är du tycker den är hyfsad tjock, ser du till att muffinsarna har svalnat. Sedan brer du på ganachen på muffinsarna. Ta cirka 1 tsk ganache på varje muffin. Sedan när du har gjort det så ställer du dem i kylen.
 
 
ca. 3-5dl grädde
1 påse polkagrisar
 

Gör så här: Krossa polka grisarna med en hammare eller något som helt enkelt gör dem krossade. Och slå på dem till det blir små bitar, fast det ska helst vara som ett pulver. Vispa grädden ( det beror på hur mycket man vill ha) ganska hårt. Sedan blandar du i polkagrisarna i grädden.
 
Sedan så tar du ut muffinsarna och gör en liten grop i dem så man kan spritsa i grädden. Sen kan du göra en liten fin grej uppepå muffinsen, om man vill ;) 
Hoppas ni förstår annars är det bara att kommentera!
Kraam Wilma :)
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept
26 Nov kl. 12.23

Polkagrisar

Något som hör väldigt mycket till julen är hederliga polkagrisar. Dessa köpte jag på Liseberg när Wilma, Sara och jag var där i somras, supergoda var dem. Att göra egna polkagrisar har jag velat hur länge som helst men jag är bara lite fundersam hur det skulle gå. Jag och familjen var på ett karamellkokeri på Öland förra sommaren som tillverkade egna karameller på gammalt vis och det var jätte intressant och så. Men det verkade väldigt svårt och tog ganska lång tid även om de var riktigt duktiga. Om jag skulle försöka mig på det där så skulle det säkert gå åt minst två dagar.
Det är i alla fall något jag verkligen skulle vilja göra någon gång, lite spännande sådär.
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
25 Nov kl. 12.01

Pysseldags!

Jag håller just nu på med en lite hemlig överaskning och vill inte riktigt avslöja vad det är. Resultatet får ni se fredagen den 30 november. ;)
Inte ens Wilma och Sara vet exakt vad det blir.
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
24 Nov kl. 14.30

Min Tårta från Fenix

Hejsan, ser att både Sara & Nellie har berättat om Fenix. Och jag lovar att allt stämmer om det! I går var det sista prao dagen, väldigt sorgligt skulle kunna jobba där :) Då fick man göra varsin tårta Sara gjorde någon nugat liknanade tårta med en tutch av apelsin. Jag gjorde en tårta med sockerkaks bottnar, choklad mousse fyllning och en vit masipan som lock. Sen täkte jag att det blir ju väldigt tomt med bara vitt. Så då tänkte jag på tv-programet "Cake Boss" dem drukar göra rosetter och annat. Så då tänkte jag försöka göra en rosett och lägga på tårtan. Och om jag ska vara riktigt ärlig så blev jag super nöjd! :) Vi vill tacka så hemskt mycket för era kommentarer, det uppskattas! :) Kramar, nå lite bilder på tårtan!
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
24 Nov kl. 12.49

En Fenix vecka :)

Denna veckan har varit helt underbar, jag och Wilma har praoat på Konditori Fenix. Vi har lärt oss mycket och vi haft väldigt roligt på samma gång. Nu ska ni få lite bilder från veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
24 Nov kl. 11.31

Fenix 2012

Som ni kanske vet så har ju Wilma och Sara prauat på världens mysigaste konditori som jag vet i alla fall i småland. Även jag var där och prauade i våras detta året och vill bara säga att det var bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv, det var fruktansvärt roligt. Konditoriet har världens charmigaste inredningsstil med ett tema som helt går i 50-60 tals stil. Bakverken är traditionella bakverk som snickers, chokladbollar, kanelbullar. De har även den absolut godaste tårtan som är väldigt känd här i trakten, "Tv-tårtan" 
Ville bara säga att om åker ni förbi Emmaboda, så besök Konditori Fenix. Det bara måste ni göra.
Macaronsen såg jag inne på fenix någon månad innan jag skulle praua där och blev helt frälst. Var bara tvungen att köpa den.
Tårtan längst ned av bilderna, den med vit marsipan. Hittade jag på och gjorde själv på den sista dagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
23 Nov kl. 14.35

Kärleksmums

Förra helgen gjorde jag ett utav de mest klassiska Svenska bakverken strax efter chokladbollar, nämligen kärleksmums, snoddas eller vad ni nu vill kalla dem.
"Kärt barn har många namn"!
Alltid lika goda, alltid lika jobbiga att hantera men blir alltid så himla bra.
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
22 Nov kl. 21.48

Choklad cupcakes med polka

Hejsan, idag så har jag och Sara bakat cupcakes som vi ska ta med oss i morgon till vår praoplats. Hoppas dem gillar dem, vi praoar ju på ett konditori så det är ju lite nervöst om vad dem ska säga om våra cupcakes. Dem blev inte perfekta heller, grädden var för lös, men det får dem ta faktiskt :)  Nu hålller jag på att kolla på Hela Svergie Bakar, jätte fina bröllopstårtor tycker jag. Nu ska jag hålla tummarna för Christina! Kraamar Bakeourday
 
Sara ↑
Detta blev resultatet! :)
 
 
Kommentera jätte gärna vad ni tycker om bloggen och om det är något vi kan förbättra eller göra något annorlunda.
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
18 Nov kl. 11.46

Hela Svergie Bakar Final!

Hej, kollar ni på hela svergie bakar??
Det gör jag och på torsdag är det finalen :)
Längtar jätte mycket, själv hejar jag på Christina.
Förlåt om vi inte lägger in så mycket, men jag har gjort samma tårta 4gånger nu. Så jag tänkte att det inte vara så insressant att se den fyra gåner om :) Men denna veckan ska jag och sara praoa på ett café. Så om vi får hem något så ska jag ta kort på det och lägga ut, jag lovar! Kram

Postat i kategorin: Bakeourday
15 Nov kl. 21.51

Glass i Teneriffa

När jag var på Teneriffa förra vintern serverade de supergod glass två gånger varje dag och ja, ni förstår väl att det kanske blev lite väl mycket för mig. Glass varje dag i två veckor är väl inte den mest hälsosamma dieten man kan tänka sig men man får tänka på att det faktiskt var en utlandsresa och då är såna saker tillåtna. Eller hur! ;)
Man tar ju ändå igen det när man kommer hem till fotbollsträningar och simning och allt.
 
 
Postat i kategorin: Nellie
06 Nov kl. 16.54

journalchocolat

Hejhallå!
Denna tidningen fick jag av mamma som en adventskalender, eftersom jag har godis förbud. Men jag kommer få en till lite senare. Allt ser verkligen mumsigt ut och jag blir sååå sugen på att baka. Men jag ska baka på lördag, så då får ni se vad det blir :) Kraam
 
 
Postat i kategorin: Wilma
04 Nov kl. 20.52

Nutella macarons

Idag efter att jag simtävlat blev jag sugen på att baka macarons och då tänkte att jag kunde göra macarons med nutella. Jag bytte bara ut hackad choklad mot nutella som jag smälte över vattenbad och blandade med de andra ingredienserna i tryffeln. Det blev supergott och smakade mycket nutella vilket bara är bra!
 
 
 
Postat i kategorin:
03 Nov kl. 14.37

Kladdkaka med Polkagirs grädde & ganache

Hej, jo som jag skrev igår så gjorde jag kladdkaka som jag skulle göra tårta av. Nu är den färdig och ni ska få se resultatet :) kram
 
 
Postat i kategorin: Wilma
02 Nov kl. 19.27

Kladdkaka på G

Hejsaan!
Nu håller jag på med mina andra kladdkaka, jag ska har två stycken och göra samma tårta som jag och Sara gjorde till vår lilla Nellie. Den blev jätte god! Vi började tyvärr äta på den innan vi han att ta kort, den såg för god helt enkelt. Men idag blev mina kladdkakor lite platta tycker jag. Men smeten smakar ju inte helt fel, så smaken är det inget fel på :) Nu måste jag ta ut den ur ugnen, lägger nog in bilder i morgon, kraam 

Kommer ni ihåg? :)
 
Postat i kategorin: Wilma