1 sats smet  175grader i mitten av ugnen

50-75 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 

Smör en springform med smör och sedam ströbröd.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt så det blir "spår" i smeten.
Sedan tillsätter du de andra ingredienserna, sist smöret.
Häll i smeten i formen och in i ugnen i cirka 40-50 minuter.
Men om man har en lite mindre form som jag har kan man dela 
upp smeten i 3 delar och har dem i ungen 20 minuter i omgångar.
Då slipper man skära sockerkakan i delar.
Jag har min i 3 delar.
 
 
1 chokladbolls deg
 

100g smör eller margarin
1dl socker 
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt starkt kaffe
 
Alla vet väll hur man gör chokladbollar, hoppas jag!
Man helt enkelt bara degar i allt ihop, men glöm inte att
smöret ska vara rumstempererat.
 
 
 
Nu när du har bottnar och fyllning lägger du en botten på en tallrik eller liknande. Delar upp chokladbolls degen i 2 delar lägger ena delen på bottnen och börjar pressa ut till kanterna. Sedan tar du den andra bottnen och gör samma sak. Sen när du har fått på den sista bottnen så kan du börja på ganachen.
 
 
 
2 dl vispgrädde
200g mörkchoklad
 
 

Du häller i grädden i kastrull och sätt på en platta,
rör lite i bland tills det börjar ryka.
Då tar du väck kastrullen och häller i den hackade chokladen
& rör om hela tiden tills den är helt blandad och börjar tjockna.
Då ställer du kastrullen i kylen i cirka 1timme så den ät lite tjockare
du kan kolla efter den lite då & då. Du ser att när den inte rinner och är
brebar så ska du ta ut den och breden över hela tårtan. Sen kan man dekorer den
hejvilt man vill. Hoppas det ska smaka! :)