30 Apr kl. 09.59

Nytt från Tiger

 
Flaggor: 10:-
 
 
Postat i kategorin: Wilma
29 Apr kl. 10.01

Nytt från panduro - igen

 
 
 
 
 
Pensel: 20:-
sugerpaste kit: 169:-
Svart sugerpaste: 49:-
Ätbart glitter: 89:-
 
 
Postat i kategorin: Wilma
28 Apr kl. 17.50

Sushi

Hejhej!
Jag vet att sushi inte hörtill med bakning men vi älskar det så vi tycker ni ska få lite av det med.
Men iaf i går beställde vi sushi och åt och som vanligt så var det väldigt gott :) Kram
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
27 Apr kl. 16.41

Kokosrutor med sylt

Ursäkta dom dåliga bilderna.
 
Postat i kategorin: Sara
26 Apr kl. 07.43

Nytt i brevlådan

I går fick jag det nya efterlängtade nummret av hembakat!
 
 
Postat i kategorin: Wilma
25 Apr kl. 12.11

Recept på Italienska Ostkakan

 
Ingredienser:
150g mjukt smör
300g mandelmassa
6 ägg
250g ricottaost
Skal av en citron
Skal av en apelsin
1 bittermandel
1/2 dl vetemjöl
Smör och mandelspån till formen
 
Så här gör du:
1. Sätt på ungnen på 175 grader.
2. Vispa det mjuka smöret och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning
4. Rör i ricottaost, rivet citron- och apelsinskal och riven bittermandel.
5. Vänd sedan ner mjölet för hand.
6. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24cm i diameter, och bröa med mandelspån.
7. Häll ner smeten i formen och grädda kakan i mitten av ungnen i 25-30 min. 
8. När du ska ta ut kakan ska den inte vara kladdig, så testa med en sticka. 
9. Pudra över lite florsocker och servera med grädde.
 
 
Postat i kategorin: Recept
24 Apr kl. 10.27

Ny bakbok: Choklad

Hejhej, nu har jag ännu en ny bakbok, tror min mamma tycker det är lika roligt som jag med nya bakböcker, verkar så iaf ;) Men ska bara säga att jag rekommenderar  verkligen denna för det fanns väldigt enkla och sökert jätte goda recept med massor av choklad! Kram
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
23 Apr kl. 18.21

Cornflakes kakor

Postat i kategorin: Sara
23 Apr kl. 14.13

Recept; Frostingen till kladdkaks muffinsarna

 
150g naturell phiadelfiaost
200g vit choklad
Hushållsfärg
 

Så här gör du;
Du vispar phiadelfian fluffigt. 
Smält chokladen över ett vattenbad och sedan häll över chokladen i bunken med phiadelfian.
Blanda till det är en slät smet, sedan kan du tillsätta karamellfärg och du vill. Ha frostingen gärna i kylen tills den har stelnat lite, Sen är det bara att börja spritsa!
 
 

Postat i kategorin: Recept, Wilma
22 Apr kl. 17.36

Nöt-rutor

Dessa rutor hette nöt-rutor i receptet. Men jag vet inte om jag skulle kalla dom det. Det var lite jordnötsmör i och lite nötter på, men inte mycket. Det var mest ris-puffar i. Men jag tycker nog att dom blev ganska goda ändå. 
 
 
 
Postat i kategorin: Sara
21 Apr kl. 15.18

Havreflan i formar

För ett tag sen så träffades jag och Wilma och bakade. Vi ville göra något lätt och kom på att det var länge sen vi gjorde havreflan. När vi hade gjort klart smeten, så hittade vi inget bakplåtspapper. Vi tänkte att det kanske funkar med formar. Men det kan jag säga att det inte gjorde. Havreflanen fastnade i formarna. Men ni vet,man lär sig av sina mistag. 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
20 Apr kl. 15.09

Italiensk ostkaka

När min kusin är och hälsar på så brukar vi baka. Hon har inte alls samma smak som jag har när det gäller sötsaker. Jag skulle aldrig göra en italiensk ostkaka om jag varit ensam och bakat, men hon fick bestämma och då blev det så. Det är det som är det roliga med att baka med folk man inte har samma smak som, man testar alltid något helt nytt!
 
Postat i kategorin: Sara
20 Apr kl. 14.15

Wienerbröds längd

 
Denna veckan har jag praoat på ett cafe i karlskrona som heter Nelly`s Café. Alla dagar förutom fredag var rätt dryga. Jag fick inte baka eller någonting, det var bara att diska. Men nu i fredags så var det jätte roligt, jag ville verkligen inte gå hem. Jag fick både baka, stå i kassa och servera. Det var verkligen jättekul och mina mocca cupcakes blev väldigt uppskattade och dom ville gärna att jag skulle komma tillbaka, så jag ska nog göra det snart ;) Men i går när jag slutade fick jag med denna wienerbröds längden som jag fick göra och vaniljhjärtan och någon jordgubbsgrej. Så det ska vi bjuda på i dag när vi firar min mamma :) Kram
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
19 Apr kl. 08.17

Mocca cupcakes

Om dessa inte går hem så vet jag inte vad man har för smaklökar ;) ska göra om dom hemma hos mamma nån gång så jag kan ta kort med kameran. Kram
 
 
Postat i kategorin: Wilma
18 Apr kl. 21.36

Hela England Bakar & digestives

Tittar just nu på Hela England bakar och käkar lite digestivekex. Livet är bra gött ibland eller hur?!? ;)
 
 
Postat i kategorin: Nellie
18 Apr kl. 17.51

Cupcakes på g

Hejsan, i morgon är det sista dagen på praon och från min sida ska det bli skönt! så nu bakar jag cupcakes till i morgon o hoppas på att dom blir bra! Om ni undrar varför det är så dåliga bilder är det för jag bloggar från ipaden och tar kort med den, plus att min kamera är hemma hos mamma. Kommer snart lägga ut mer! kram 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
17 Apr kl. 19.02

Frallor

 
Dom här godingarna gjorde jag när jaKrokom hem från praon ;) mums!
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
17 Apr kl. 08.12

Favortit recept: Min super goda cocos tårta!

 
Valfri sockerkaks smet!
Det ska vara tre lager antingen kan du ha en hög form och sedan dela den i 3 delar.
Eller om du har en mindre form kan du grädda i 3 omgångar. 
Förlåt om jag kronglar till det, är det några frågor är det bara att ställa dom.
 
 
 
200 g vit choklad
150g phiadelfiaost(naturell)
 
Så här gör du;
Först vispar du phiadelfiaosten fluffigt.
Sedan smälter du chokladen över ett vatten bad.
När det inte finns några klumpar i chokladen häller du i chokladen i phiadelfiaosten du vispat.
Blanda till en jämn smet och sedan ställ in den i kylen i 5 minuter.
Sedan lägger du på första lagret av fyllningen och sedan gör samma sak på andra lagret.
 
 
 
5 dl vispgrädde (du kan ta lite mindre gädde om du vill)
2 dl cocos
 
Så här gör du;
Vispa grädden så den är hyfsat fast. 
Bre över gädden över hela tårtan och sedan "kastar" du på cocos så det är över hela tårtan
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
16 Apr kl. 18.11

Nytt från panduro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
15 Apr kl. 08.01

Favortit recept: Muffins

Svar till Johanna!
Detta är ett super gott och super enkelt recept som jag älskar! Hoppas ni gillar det, favortit recept på tårta kommer på onsdag, mitt egna recept ;)
men nu till receptet:
 
 
 
 
ca.12 st
 

2 ägg 
2,5 dl strösocker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100g smält smör
3 dl mjöl
 
 
 
Först så sätter du på ugnen på 175 grader.
Sedan smälter du smöret och medans det svalnar kan du börja vispa ägg och socker fluffigt.
Häll sedan i de torra ingredienserna och rör förskitigt ner lite i taget av smöret.
Vispa inte smeten, man vill ju ha en kladdig muffins då rekomenderar jag att röra med en slickepott.
Fördela sedan upp smeten i muffins formar och sedan ska dom vara i ugnen ca. 10 minuter, beror på hur kladdig du vill ha den.
 
 
 
Här är dom fast här hade jag frosting på, om ni vill ha receptet på den med är det bara att säga till :)
Kram
 
 
 

 
Postat i kategorin: Wilma
13 Apr kl. 12.03

Video- Tigerkaka

 
 
 
 
Postat i kategorin: Videos
11 Apr kl. 20.42

Icing Pen

 
Postat i kategorin: Sara
11 Apr kl. 20.38

Svar på kommentar

 
 
-Svar; Javisst kan vi göra det! Vad kul att då kommer med förslag, vi behöver verkligen något att göra just nu, perfekt! Kommer något i morgon som angår ditt förslag, kramar Bake_our_day
 
 
 
 
Postat i kategorin: Svar på kommentarer
11 Apr kl. 20.35

BAKA- Fika som i New York

 
 
 
- Fanns så otroligt mycket gott i den nya BAKA, rekomendrar verkligen att köpa den!
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
10 Apr kl. 18.42

Ben & jerry's balm

 
Kolla vad jag hittat på weheartit! En sån måste man ju bara ha eller vad säger ni?
tack så mycket för alla ni som har besökt vår blogg, ni anar inte vad glada vi blir!
ps. Videon kommer på antigen på torsdag eller fredag, kram
Postat i kategorin: Wilma
09 Apr kl. 18.41

Tigerkaka

I dag gjorde jag en liten tigerkaka, eftersom vi inte har så mycket tid att lägga ut något nu så filmade jag lite så en video kommer nog i de närmsta dagarna. Kanske inte är så speciellt men det är alltid något! Kram
 
-Blir en bild som jag tog i Thailand, hehe, jag vet jag är konstig!
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
08 Apr kl. 17.18

Ladurée Stockholm

Ni vet väll alla hoppas jag att det super kända Ladurée öppnade en ny butik i Stockholm för ungefär ett år sedan och detta blev ju hur stort som helst! Att man plötsligt inte var tvungen att åka till Paris för att få smaka deras söta små macarons. Wilma tog ju med sig några macarons hem från Paris för ett tag sedan och då fick jag äntligen smaka riktiga macarons frrån världens bästa café. När jag fyllde år för lite sedan så fick jag en resa till Stockholm som är planerad in i början av juli. Då blec jag ju bara tvungen att åka till Ladurée och jag hoppas verkligen att jag hinner med det för det är ju en hel del man vill hinna med att göra när man är iväg. 
Adressen till Ladurée Stockholm är "Grev Turegatan 15".
 
 
 
Bilden ovan är dock inte tagen från Ladurée i Stockholm
 
Postat i kategorin: Nellie
08 Apr kl. 10.10

Nya Burkar

 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
07 Apr kl. 13.48

Under Påsken

Hej, förlåt så jätte mycket att vi inte har uppdaterat så mycket men nu har jag äntligen redigerat lite bilder. Vi hade påskmiddag hemma hos min pappa med pappas släkt, jag tog lite kort då som ni kanske ville se, men jag tyckte om korten så ni får se dom, säger jag :) Kram
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
03 Apr kl. 15.34

Hummingbird Bakery

Hummingbird Bakery- Det är ett litet bageri som ligger i Storbrittanien och det finns säkert fler än bara ett bageri. Sara & Nellie har bakböcker från hummingbirds bakery, där i finns massa fina bilder och recept. Om ni åker någon gång till Storbrittanien skulle vi verkligen rekommendera att åka dit. Som vi har hört är det verkligen ett jätte mysigt ställe och om ni kanske har sett i hembakat tidningen så står det lite fakta om den. 
 
Källa; Google
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday