6 portioner
 
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
2,25 gelatinblad, lagda i kallt vatten
 
 
 
  • Ta en kastrull och häll i grädden.
  • Skär ett snitt i vaniljstången och ta ut fröna och lägg fröna och stången i grädden.
  • Häll sedan i vaniljsockret, sockret.
  • Ställ kastrullen på spisen och låt det värmas upp, se till att röra.
  • När grädden är varm tar du bort kastrullen från spisen och kramar ur vatten ur gelatinen och lägg i dem i grädden.
  • Rör hela tiden så att gelatinet löses upp.
  • Häll i smeten i små glas eller något liknande och ställ in i kylen.
  • Låt pannacottan stå i kylen tills det har stelnat helt, det kan ta ett tag så om du ska bjuda på kvällen, gör pannacottan helst på morgonen eller dagen innan.
 
Hoppas ni gillade receptet, säg till om ni inte förstår eller något liknande, kram!
Pannacottan:
http://bakeourday.blogg.se/2013/july/vanilj-pannacotta.html