29 Jun kl. 10.46

Recept: Kringlade Kanelbullar

 
 
 
 
 
ca. 25-30st ugn: 250g ca 6 minuter recept från hembakat
 
50 g jäst
125 g smält smör
5 dl mjölk, ljummen
1 dl strösocker
½ krm salt
1-2 tsk stött kardemumma
1 ägg
12-13 dl vetemjöl
 
 
 
Smör (ta hur mycket du vill ha)
Kanel -"-
strösocker -"-
 
 
Pensligen:
 
1 ägg 
pärlsocker
  eller
smält smör
strösocker
 
 
  • Smula ner jästen i en bunke. Värm smör och mjölk i en kastrull till fingervarmt. Tällsätt sedan mjölkblandningen i bunken med jästen och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt sedan socker, salt, kardemumma, ägg och lite mjöl i taget. Knåda degen smidigt i nårga minuter och låt den jäsa under en ren bakduk i ca. 45minuter
  • Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord & kavla ut varje del till en rektangel. 
  • Pensla degen med smör, strö över kanel och socker. (ta vanilj/florsocker om du inte vill ha kanel). 
  • Vik ihop rektanglen på mitten.
  • Gör annars som vanliga bullar om du vill att det ska gå snabbare!  - Skär 1½-2cm breda remsor. Skär sedan en skåra mitt i varje remsa, men stoppa 1 cm från den ihopvikta kanten som håller ihop degen så det ser ut som byxor.
  • Tvinna"byxbenen" till snurrande längder.
  • Snurra ihop den tvinnande längden till en snurra. Fäst änden ordentligt under bullen.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller bullformar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt nu på ugnen på 250 grader. 
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Om du vill ha sockrade bulla grädda dem då utan ärgg. Pensla då bullarna med smält smör efter gräddningen och doppa dem i strösocker.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen. Sedan är det bara att njuta av de nybakta bullarna!
Vill du ser mer hur det ser ut kan du gå in här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept
28 Jun kl. 10.00

Recept: Kokoskakor med creme cheese & jordgubbe

 
 
 
ca 15 ugnstemratur: 175 grader i 15-20 min Receptet är från hembakat
 
3 ½ äggvitor
2 dl strösocker
7dl kokos
 
50g phiadelfiaost
25g rumsvarmt smör
1dl florsocker
rivet skal från ½ citron
 
toppa med en jordgubbe
 
 
 
  • Sätt på ugnen. Rör i hop äggvitorna, sockret och kokos i en bunke.
  • Ta en matsked och ta smeten och forma sedan till bollar i stoleken som en pingis boll. Lägg ut bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. De ska ha en gyllne färg. Låt dem sedan svalna på ett galler eller skärbräda.
  • Medans topparna svalnar kan du göra toppingen. Vispa i hop pihadelfian, smöret, florsockret och det rivna citron skalet till en slät smet.
  • Sprisa/klicka på smeten på kokostopparna i en lagom mängd. Ta sedan på en skiva jordgubbe eller hur du nu vill dekorera. KLART!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept
27 Jun kl. 09.43

Kringlade Kanelbullar

RECEPT KOMMER PÅ LÖRDAG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
26 Jun kl. 10.00

Kokoskakor med creme cheese & jordgubbe

RECEPT KOMMER PÅ FREDAG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
25 Jun kl. 13.35

Hello cupcake!

Vi har egentligen redan den men mamma tyckte jag skulle ha en egen.. Så ni får en liten titt på den! Jag jag har bakat 2 stycken bakverk som bi får se i morgon och på torsdag ;) kram
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
24 Jun kl. 09.00

Helt vanlig gofika!

Igår så satt vi hemma hos mormor o åt lite och till kaffet så bakade jag lite snabbt chokladbollar, en klassiker som man inte kan tröttna på! 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
23 Jun kl. 11.32

Ballerina-nougat

Jag har fått dille på att baka småkakor nuförtiden och här har ni ett tydligt exempel på en riktig klassiker som finns med i allas kylväskor och strandväskor vid den tiden på året!
Jag talar om Ballerina och just nu är det väl egentligen Ballerina kladdkaka som är populärast men det är ändå klassikern som är den bästa, här har ni en enkel bildvisning på hur ni bakar denna kärleksfyllda kaka.
 
Du behöver:
 
 
 
 
1. Blanda smör och socker.
 
 
2. Knåda ihop degen till en massa
 
 
3. Häll på äggulan och mjölet
 
 
4. Blanda ihop till en fast deg.
 
 
5. Dela degen i två och knåda in kakaon i den ena.
 
 
6. Plasta in de båda degarna i plastfolie och lägg in dem i kylskåpet
 
 
7. Då var det bara att vänta i ca 30 minuter...och ja då kan du ju göra precis vad du vill...hehe
 
 
...Som att gå till affären och köpa choklad till fyllningen...
 
 
 
 
 
Och nu har det gått lte mer än 30 min men det gör inget.
 
 
8. Forma degbitar till runda bollar i vardera deg och platta ut dem på en plåt.
 
 
 
9. Gör små runda ringar i mitten av kakorna och ta sedan bort den lilla degbiten så att det blir små hål.
 
 
10. Sedan är det bara att stoppa in kakorna i mitten av ugnen i 180°C och vänta i 10-13 min.
 
 
11. Smält 100g nougat och 100g mörk choklad tillsammans över ett vattenbad och bred på blandningen på chokladkakan. 
 
 
12. Lägg på översta kakan.
 
 
 
Klart!
 
 
Postat i kategorin: Nellie
20 Jun kl. 11.46

Syrénsocker

Detta socker är kanske lite försent att göra vid denna tiden eftersom att de flesta syrénbuskar är överblommade men jag lyckades ändå få tag i några fina blommor på trädgården. Detta socker doftar underbart och passar både i bakverk och té. Superenkelt att göra, det är bara att blanda lite socker med Syrénblommor, ställa in det i kylskåpet, vänta i några dagar och röra om då och då. Färdigt för att användas!
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin:
18 Jun kl. 13.58

Nyttiga bars

Dessa supernyttiga bars kan du stoppa med dig vart du än går, till stranden, i träningsväskan, skolväskan, till jobbet eller vad du nu känner för. Wilma fick provsmaka några och jag har fått i order att ge henne recpetet så jag rekomenderar verkligen dessa, släcker akuta sötsug på en smäck!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
17 Jun kl. 16.41

Vaniljcupcakes med polka och jordgubbar

I Lördags bakade jag dessa cupcakes när jag hade tråkigt och det blev ett lyckat hitte på. Jag bakade bara vanliga vaniljcupcakes och sen så vispade jag upp vanlig vispgrädde blandade i krossade polkagrisar och spritsade sedan ut det på cupcakesen. Sen så toppade jag dem med färska jordgubbar, klart för stranden eller sommarfikat. Sommrigare än såhär blir det inte, supergott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
15 Jun kl. 20.24

Macrons

Det var macrons jag bakade till pappa, mobil bilder nu för jag mobil bloggar! kram
 
 
Postat i kategorin: Wilma
13 Jun kl. 16.58

Inte riktigt...

...än får ni se vad jag har bakat! 
För jag kom ju på att pappa kollar ibland på bloggen och det kanske inte är så bra om jag lägger ut det för då ser han ju. Så ni får hålla er lite. 
Jaaag är glad för i morgon har vi skolavslutning & efterråt ska jag o sara o nellie va så kanske det blir lite bilder eller något kul!
Hoppas ni förstår varför jag inte kan lägga ut.. men men, glad sommar på er som redan har sommarlov, KRAM
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
12 Jun kl. 08.30

BAKA

 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
11 Jun kl. 21.29

Hembakat- Sommar

 
Denna kom i brevlådan i går och jisses vad mycket gott det verkar va i den1
Men nu börjar skolan gå mot sitt slut så jag kommer inte baka förrens torsdag eftersom då slutar vi typ vid 11 så då ska jag baka till pappa som han ska få på lördag. Så ni veeet, tänkte faktiskt att nu i sommar ska jag kanske göra mer videos på nära jag bakar och sånt grejs. 
Men nu har ni fått lite info så lägger jag ut så snart jag kan på torsdag! Kram
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
10 Jun kl. 09.34

Lemon Cupcakes

Dessa cupcakesen är väldigt sommriga, det är en lagom smak av både vanilj och en härlig krämig citron kräm i mitten! Kram
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
09 Jun kl. 10.30

Mandel kakor

 
Vet faktiskt inte vad jag gjorde här men det blev kakor iallafall och mormor sa att dem var goda så det blev nog inte så dumt :) Kram
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
08 Jun kl. 10.54

Frozen yogurt

Gudomligt gott, nyttigt, fräscht, det kan inte bli bättre!
Frozen yogurt är just nu den stora trenden som många hakar på och ja vad kan man mer säga?...
Ja, ni måste testa det!
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
07 Jun kl. 08.58

Recept: Frozen cheesecake med hallon

18-24cm botten
 
150g oreokex 
75g smält smör
 
 
Så här gör du:
Klä in en spring form med bakplåtspapper eller som jag gjorde tog plastfolie, bara botten ska vara klädd.
Krossa sedan kexen i en mixer, matberedare eller om man vill kan man ta en hammare.
Blanda sedan i det smälta smöret och mixa ihop så allt är blandat. 
Tryck ut kex blandningen i formen till en jämn yta och sätt formen i kylen i 20 minuter.
- Receptet är från Linda Lomelino
 
 
 
 
 
100g phiadelfiaost naturell
60g smör
2dl florsocker
1tsk vaniljsocker
Hallon - bestäm själv hur mycket man vill ha!
-Receptet är från Mammas tårtor
 
Så här gör du:
Lägga allt i en skål och ta en elvisp och vispa blandningen slät och jämn.
Ta ut formen ur kylen och klicka i fyllningen hur man än vill om man vill spritsa eller bara lägga på lite fin det gör man av lite känsla. Sen lägger du in cheesecaken i frysen i ungefär 4h om den är för kall eller för hård för att servera ha den gärna ute ett tag för en kräming och god cheesecake!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept, Wilma
06 Jun kl. 13.04

Sveriges nationaldag

Det var väldigt länge sen jag gjorde dessa, men eftersom snön fotfarande låg på marken då så tyckte jag inte att det passade att lägga in dom på bloggen. Jag gjorde vanliga vanlijmuffins och vanlig frosting som jag färgade gul. Sen satte jag i en liten Sverige flagga. Jag tycker dom blev söta. Glad nationaldag på er :)
 
 
 
Postat i kategorin: Sara
05 Jun kl. 22.08

Frozen cheesecake med hallon

Hej, idag tog jag tag med att baka och då gjorde jag en liten cheesecakes som ni kommer få se nu! Receptet kommer på fredag :) Kram
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
02 Jun kl. 19.40

Citrontårta

Denna citron tårta hade mormor gjort idag för vi firade min moster som fyller år i morgon, GRATTIS! Så det blev tyvärr ingen bakning för mig men har planer för att baka på tisdag för då har jag gjort färdigt mina sista prov! Så nu får ni hålla i er i sommar för jag kommer baka rejält mycket! Förlåt för dåliga bilder tog med min mobil, Kram
 
Postat i kategorin: Wilma
01 Jun kl. 11.49

Behöver förslag

Hej, jag har jätte svårt att komma på vad jag ska baka i morgon eftersom det är juni nu så vill jag gärna baka något sommrigt! Om ni har något förslag kan ni gärna kommentera, alla förslag är välkommna även om det inte tillhör inlägget, kram
 
Källa: WeHeartIt
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma