Jag har fått dille på att baka småkakor nuförtiden och här har ni ett tydligt exempel på en riktig klassiker som finns med i allas kylväskor och strandväskor vid den tiden på året!
Jag talar om Ballerina och just nu är det väl egentligen Ballerina kladdkaka som är populärast men det är ändå klassikern som är den bästa, här har ni en enkel bildvisning på hur ni bakar denna kärleksfyllda kaka.
 
Du behöver:
 
 
 
 
1. Blanda smör och socker.
 
 
2. Knåda ihop degen till en massa
 
 
3. Häll på äggulan och mjölet
 
 
4. Blanda ihop till en fast deg.
 
 
5. Dela degen i två och knåda in kakaon i den ena.
 
 
6. Plasta in de båda degarna i plastfolie och lägg in dem i kylskåpet
 
 
7. Då var det bara att vänta i ca 30 minuter...och ja då kan du ju göra precis vad du vill...hehe
 
 
...Som att gå till affären och köpa choklad till fyllningen...
 
 
 
 
 
Och nu har det gått lte mer än 30 min men det gör inget.
 
 
8. Forma degbitar till runda bollar i vardera deg och platta ut dem på en plåt.
 
 
 
9. Gör små runda ringar i mitten av kakorna och ta sedan bort den lilla degbiten så att det blir små hål.
 
 
10. Sedan är det bara att stoppa in kakorna i mitten av ugnen i 180°C och vänta i 10-13 min.
 
 
11. Smält 100g nougat och 100g mörk choklad tillsammans över ett vattenbad och bred på blandningen på chokladkakan. 
 
 
12. Lägg på översta kakan.
 
 
 
Klart!