18-24cm botten
 
150g oreokex 
75g smält smör
 
 
Så här gör du:
Klä in en spring form med bakplåtspapper eller som jag gjorde tog plastfolie, bara botten ska vara klädd.
Krossa sedan kexen i en mixer, matberedare eller om man vill kan man ta en hammare.
Blanda sedan i det smälta smöret och mixa ihop så allt är blandat. 
Tryck ut kex blandningen i formen till en jämn yta och sätt formen i kylen i 20 minuter.
- Receptet är från Linda Lomelino
 
 
 
 
 
100g phiadelfiaost naturell
60g smör
2dl florsocker
1tsk vaniljsocker
Hallon - bestäm själv hur mycket man vill ha!
-Receptet är från Mammas tårtor
 
Så här gör du:
Lägga allt i en skål och ta en elvisp och vispa blandningen slät och jämn.
Ta ut formen ur kylen och klicka i fyllningen hur man än vill om man vill spritsa eller bara lägga på lite fin det gör man av lite känsla. Sen lägger du in cheesecaken i frysen i ungefär 4h om den är för kall eller för hård för att servera ha den gärna ute ett tag för en kräming och god cheesecake!