ca.16 st , ugns temp: 250 

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
Du kan även byta ut några dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl

Garnering : Vatten, flingsalt och solrosfrön

 

 

 
Smula ner jästen i en bunke,häll i lite av ditt vatten och rör om tills jästen har löst upp sig.
När jästen har blandat sig häller du i resten av vattnet.
Rör ner saltet, olivoljan och vetemjölet (lite i taget).
Använd så mycket mjöl till degen släpper från bunken.
Låt degen jäsa under en ren bak duk i ca. 60 minuter.
Baka sedan ut din deg i bollar, använd lite mjöl när du bakar ut.
Lägg frallorna på en bakplåt och sedan låt dem jäsa yttligare en gång i 30 minuter.
Innan du sätter in dem i ugen penslar du med vatten och strör på lite solroskärnor och flingsalt.
Grädda sedan i mitten av ugen på 250 grader i 10 minuter
( mjöligtvis längre beroende på din ugn)
 
 
Källa av recept: femme.se