22 Jan kl. 19.04

Recept: Choklad mousse

Hej!
Här kommer jag med receptet på choklad moussen som jag slängde ihop på nyår. Både Sara och Nellie var väldigt förtjusta i den även att Nellie inte gillar kaffe tyckte hon den var god. 
Denna efterrätt passar den som är tokig i choklad och en hint av kaffe. Även den som gillar lite mindre efterrätter.
Receptet är anpassat för 4 portioner, om det blir krångligt med att minska eller förstora receptet efter portioner är det bara att säga till så hjälper jag gärna dig! Hoppas ni gillar receptet, ha det så bra, kram :)
 
 
 
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 4 msk starkt bryggt kaffe
  • 3 dl vispgrädde
 
 
                                                                                  
Bryt chokladen och lägg chokladen i en skål över vattenbad.
Ta bort skålen och låt chokladen svalna en aning.
Rör ner ägglulora en i sänder i chokladen, rör väl emellan.
Tillsätt florskockret och det bryggda kaffet.
Vispa upp grädden, men inte för hårt!
Vänd ner grädden i smeten och fördela sedan i små portionskålar.
Ställa in i kylen några timmar.
Dekorera den med din fantasi..
 
 
 
 
 
 
 

Postat i kategorin: Recept, Wilma
16 Jan kl. 19.17

Gör ett gott & nyttigt mellanmål!

Tycker ni precis som jag att det är svårt att komma på vad man ska äta till mellanmål och alltid är ute i sista minuten när det måste göras. Detta tips på mellanmål är superenkelt och tar väldigt lite tid att göra och det är också väldigt enkelt att anpassa för sitt eget behov och vad man tycker är gott. 
Vill ni får ni gärna byta ut linfröna i linfrökakorna till sesamfrön eller några andra frön ni tycker om, bara släpp ut era fantasier lite så blir dessa kakor ännu bättre. Dessutom är detta mellanmål perfekt innan och efter tränin. Efter att jag simtränat är jag alltid trött och hungrig så därför passar detta mellanmål jätte bra för mig. 
 
Tips!
Gör en smoothie med blåbär, hallon och lite vanilj yogurt och mixa allt med en stavmixer och jag lovar att du håller dig mätt ett bra tag.
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie, Videos
12 Jan kl. 19.44

Choklad mousse

Hej, nu har jag äntligen tagit mig tid att lägga ut på bloggen, jag har blivit fruktansvärt dålig på det! Men nu tänkte jag visa bilder på choklad moussen som jag gjorde till nyår. Dock blev det bara ett par få bilder och ganska suddiga "/. Hoppas ni har haft det bra änså länge detta året :) Kram
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
06 Jan kl. 19.27

'Ingrid Hancock Bjerknes Cupcakes'

 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Sara
03 Jan kl. 18.38

2013

 
Postat i kategorin: Bakeourday
02 Jan kl. 16.09

Nytt år=Skärpa oss

Jag måste erkänna att vi verkligen har varit dåliga på att både baka och blogga. Jag tror att alla vi 3 vill så gärna vara bra på att blogga för vi brinner ju verkligen för bakning. Men ni som har egna bloggar vet ju att det blir ju bara inte så ibland. 
Dom senaste månaderna så har vi inte varit duktiga alls. Men vi ska bli bättre. Vi ska försöka för 100 gången att uppdatera lite mer regelbundet :)
 
Vi önskar även alla en god fortsättning och hoppas ni har haft en bra jul och rolig nyårsafton. Och sen vill vi att alla ska få ett bra 2014! 
 
Postat i kategorin: Bakeourday