08 Jun kl. 10.49

Studentårtor🌸

Hej! 
Om ni såg inlägget vi gjorde förra året om student tårtorna vi gjorde till Saras syster så får ni bara inte missa detta! 
I år ska vi göra student tårtor till Nellie! Och till Saras barndomsvän Moa! Så vi ska göra en MASSA cheesecakes till Moa med lite fräscha smaker som ananas & björnbär. De ska vara frozen cheesecakes medans vi oxå ska göra två bakdade med blåbär o hallon, mums! 
Till Nellie blir det en hallon o choklad tårta, vem skulle inte vilja äta det liksom? Det blir en härlig brownie botten med hallon ganache samt en luftig o len chokladmousse. Sen ska vi oxå göra en opera tårta som ska se ut som en student mössa :) 
Både Sara o jag se fram emot att göra Gina tårtor till våra underbara kompisar som slutar skolan, hur sjukt är inte det?! Det som är så bra att göra lite tårtor utanför skolan är ju den extra träningen som vi inte klagar på! :) 
Nu har ni en liten uppfattning vad som ligger i schemat framöver, o bilder blir det såklart!


Toblerone o vitchoklad parfait, mandelflarn och jordgubbssorbet ^
Postat i kategorin:
08 Jun kl. 10.40

Tårttävling 2016


Tårttävling mina vänner! 
Förra veckan hade vi en tävling i vår klass där vi skulle göra en 10-12 personers tårta. Valfria smaker o valfritt utseende. På bilden ser ni min o Saras :)
Det var väldigt roligt att göra något eget o det var en möjlighet att verkligen visa vad man går för o det tror jag både jag och Sara gjorde denna dagen. Något som var väldigt spännande under dagen var att ingen gjorde en tårta som var lik någon annans, man gjorde det verkligen till sin egna o jag tyckte att hela klassen visade vad dom kunde. 
Sånt här borde vi göra oftare i skolan både vi elever o lärarna tycker detta är super kul! 

Postat i kategorin: