31 Dec kl. 13.32

Full rulle med efterrätt!

Hejsan! Tänk i dag är det sista dagen på året! jag har precis blivit klar med kvällens efterrätt, jag hoppas verkligen att den blir god nu. Bilder kommnärmiljö i veckan, Kram och gott nytt år alla! :)
 
Postat i kategorin: Wilma
31 Dec kl. 12.50

Preparing New Years Eve

Det är så mysigt nu med alla bestyr inför kvällen och alla lägger ner sin själ i att laga god mat och städa det fint där hemma. Ville också säga att alla är så himla glada och trevliga under Nyår. Pappa och jag gick ner till blomsterhandeln för en stund sen och då såg man verkligen hur glada alla var. Det var fullt av folk som trängdes i vår lilla lilla blomsterhandel för att köpa tack-blommor. Hur trevligt somhelst.
Wilma, Sara och jag har tänkt fira nyårsafton tillsammans och då delade vi upp arbetsinsatsen lite. Jag tog förrätten, Sara tog varmrätten och Wilma tog efterrätten. Så det håller jag på och fixar med nu och det blir några minipajer med ruccola och soltorkade tomater. 
Ha en fortsatt mysig Nyårsafton
 
 
Postat i kategorin: Nellie
30 Dec kl. 18.51

Rulltårta

Hejhej, i dag har jag bakat en rulltårta till min morfar som fyller år i dag. Ni får en liten snabbt tit :)

Postat i kategorin: Wilma
30 Dec kl. 11.25

Nutella macarons Recept

 
 
 
 
Kakor
170 g florsocker
90 g siktat mandelmjöl
2 msk kakao
90 g äggvita
2 msk strösocker
 
 
Nutellatryffel
1 burk Nutella
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
 
 
 
 
 
Kakorna
1. Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjöl och kakao och sikta genom en ganska finmaskig sil. 
2. Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda tills du har en jämn smet. 
4. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspapperklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare. 
5. Sätt ugnen 125°C. Grädda kakorna i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter, eller tills kakorna nästan släpper från bakplåtspapperet när du testar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.
 
 
Nutellatryffel
6. Smält nutellan i värmetålig bunke över vattenbad.
7. Koka upp vispgrädden med honunge. Dra sedan kastrullen från plattan och vispa i chokladen chokladen. Rör ihop till en jämn och blank smet och tillsätt därefter smöret. Låt svalna och tjockna i rumstemperatur i 2-3 timmar. Är du otålig kan du ställa in tryffeln i kylen i ca 15 minuter.
8. Spritsa nutellatryffeln på botten av hälften av kakorna. 
 
 
PS!
Recept är hämtad från Mia Öhrns bakbok " Macarons Cupcakes Cakepops och andra söta bakverk" Men jag har bytt ut den mörka chokladen mot nutella och även tagit bort snabbkaffepulvret föratt det ska smaka så mycket nutella som möjligt. Så egentligen var receptet ett recept på kaffemacarons som blev till ett nutellamacarons recept.
På så sätt kan du ändra om i recepten i princip hur du vill och fantasin kan flöda. Vill du t.ex. ha en polkatryffel i dina macarons så är det bara att införskaffa en marabou chokladkaka med polkagris, super enkelt!
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie, Recept
29 Dec kl. 22.28

Mammas pepparkaksdeg

Jag hade inga bättre bilder än dessa, ville bara ha något att visa er i brist på andra bilder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
25 Dec kl. 13.00

Nellies Svar

 
 
Klaras frågor
Har ni några syskon? Jag har två små syskon.
Bor ni långt ifrån varandra? Nej inte alls. Jag kan lätt cykla eller gå till både Wilma och Sara.
Hur många kuddar sover ni med? Med en bara.
Vad önskar ni er i julklapp? Jag önskar mig främst pengar och massa presentkort på bland annat Lagerhaus och The Body Shop.
Hur många läsare har ni? Just nu ligger vi nere på ett ganska lågt antal, 4-5 men det högsta har varit 34 tror jag. Och det är vi glada för :)
Vilken är den läskigaste filmen ni sett? Jag brukar inte titta på sådär jätte läskiga filmer men älskar BECK-filmerna. En gång skulle Wilma och jag se BECK- Levande begravd och vi skrek som stuckna grisar. Mördaren i filmen kallade vi för Griseknoen bara för att vi inte skulle lätta upp det hela lite, vi var superrädda för honom!
Har ni känt varandra länge? Ja, Wilma och jag har känt varandra så länge vi kan minnas eftersom att våra mammor har känt varandra sedan dagis. Sara och jag började lära känna varandra vid lågstadiet ungefär.
Vad har ni på ert golv? Mitt golv är täckt av kläder och ännu mer kläder som ramlat ner från min säng ;)
Om det började brinna vad skulle ni ta först(det ska vara en sak)? Då skulle jag ta min mobil så att jag skulle kunna ringa brandkåren. 
Pretty Little Liars eller Glee? Egentligen tycker jag inte så värst mycket om varken det ena eller det andra men Wilma och Sara tvingade mig att titta på Glee tillsammans med dem en gång. Pretty Little Liars har jag faktiskt alldrig sett så jag väljer nog Glee. 
Vilken klass går ni i? Jag går i 9:an
Ke$ha eller Demi Lovato? Jag tycker Ke$ha. 
Spelar ni något instrument? Jag är självlärd på piano, går på lektion i gitarr och jag sjunger.
Varför valde ni namnet "Bakeourday"? Vi hade några namn som vi valde mellan och tillslut blev det Bakourday och det är jag jätte nöjd med.
Vad har ni i vänstra jack fickan XD? Jag har mitt busskort, passa onödiga papperslappar, skåpsnyckel och lipsyl. 
Har ni färgat håret någon gång? Nej, Jag har aldrig färgat håret men slingat det en gång när jag var yngre. 
Sminkar ni er inför skolan, iså fall vad sminkar ni er med? Ja, jag använder mascara, foundation och ibland puder.
Är det kul att ha en blogg tillsammans? Ja det är jätte kul, man kan ge tips till varandra och prata om bloggen oså. 
Vad är den sorgligaste filmen ni sett? Water for Elephants som vi tre såg tillsammans när vi var för ett tag sedan.
Hur många är ni i er klass? I min klass är det totalt 16 elever, 5 tjejer och 11 killar.
Kan ni några andra språk än bara svenska? Jag kan engelska och spanska utöver svenskan men har alltid velat lära mig franska. 
Wild child eller Picture this? Wild child.
Madagaskar eller Shrek? Shrek. 
Sunes sommar och Sunes jul? Sunes sommar
I serien "vänner" så är det ju 6 personer det handlar om. Vilken passar vem av er och varför? Wilma är nog lite Monica och Sara är mest Chandler.
 
Kornelias frågor
Mål med bloggen? Alla bloggare vill väl lyckas mer eller mindre inom bloggvärlden och man försöker hela tiden slå rekord på flest besökare om dagen. Det skulle ju vara jätte kul om vår blogg blev så där superstor men det är ingenting man kan räkna med nu när det inte ens gått ett år. Så man tar det lite som det kommer och så får man se hur det blir i framtiden. Det är hur kul som helst att starta en blogg några vänner tillsammans. 
Unika per dag? Just nu har vi ganska få besökare, 5-7 kanske men det går upp och ner det där så ena dagen kanske man har 6 besökare. Medans nästa dag har man kanske 10. 
Favorit affär? När det gäller kläder blir det Monki, Topshop och Bikbok, Bakgrejor och inredning handlar jag mest på Lagerhaus, ibland på Tiger och för det mesta lite varstans där jag ser något fint och praktiskt, ett tips är att gå in på www.bluebox.se. Där finns massor av roliga och användbara saker för stora som små. 
 
Amandas fråga
Vad var det som fick er att börja blogga :)? Vi fick för oss det förra våren när vi sov över hos mig då Sara funderade på att starta en egen blogg och då tänkte vi att det vore kul att starta en bakblogg tillsammans istället.
 
Julias fråga
Hur gamla är ni? Jag är 15 och fyller 16 år i mars
 
Karolinas frågor 
Varför började ni blogga? Vi tyckte det kunde vara kul att blogga tillsammans och vi har alla tre haft bloggar tidigare och jag har just nu så vi vet hur kul det kan vara. Här kan ni gå in på min blogg- www.nellieese.blogg.se
Vilka bloggar läser ni? Jag läser de bloggar jag kommer över och men några favoriter har jag som, "om ditt hjärta slår" och "fotodagbok".
 
Idas fråga
Vad är det som ni tycker är roligast att baka? Jag bakar det mesta mellan himmel och jord men jag tycker ändå mest om julen och allt julbak. Annars blir det för det mesta cupcakes, tårtor och macarons. Men nästan alldrig småkakor.
 
R O N J A´s fråga
Kanske inte världens bästa fråga, haha, men kunde inte ni lägga ut ett recept på macarons? Ja, Wilma    la ut ett recept på Passionfrukts macarons men jag tänkte också ta och lägga ut ett recept på Nutella macarons.
 
Jag är ledsen för att svaren inte kommit tidigare men det har varit lite mycket på sista tiden med skolan och så. Dessutom var det bara ren tur att jag kom på att jag hade glömt att lägga ut den, hehe. 
Vi önskar er en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
24 Dec kl. 12.29

Italiensk Nougat

Denna Italienska Nougaten kommer från Kahls. Största anledningen till att jag köpte den var att förpackningen var den absolut charmigaste jag sett.
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
23 Dec kl. 14.14

Chokladkola

Mamma hade köpt tidningen ELLE-mat&vänner tror jag den heter. Så jag kollade i den så då hittade jag ett perfekt julgodis jag kunde ta med till julafton.
 
Kan inte redigera på pappas dator..
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
23 Dec kl. 14.03

Julgrisar

Hej, ni såg tidigare en liten tjuvkik och nu ska ni får se vad det var jag gjorde. Jag gjorde alltså blåa julgrisar med mitt egna recept :) Blev inte så jätte nöjd för det blev ganska konstigt med marsipanen, den vill inte som jag vill! Därför ser det kanske lite konstigt ut men ni ska få se dem i alla fall. Just nu lyssnar jag på Nellies inspelning av Falla Fritt , du är så bra Nellie!!! :D♥
 
Kan inte redigera bilderna på pappas dator så det kanske inte ser så bra ut...
 
 
 
 
 
Inuti ↑
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
20 Dec kl. 19.58

Tjuvkik

 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
17 Dec kl. 21.48

Hur man gör min julklappskalender

Jag la ju ut för ett litet tag sedan ett inlägg om min julkalender jag gjort till min familj i år och nu tänkte jag visa hur man gör en likadan. Det är inte alls svårt och dessutom så är det ju väldigt fint med en liten kalender i fönstret eller på väggen. 
 
 
        Du behöver:
 

sax
tejp
linjal
ett fint inslagningspapper
en penna
hållbart snöre
 
 
 
1. mät ut 30 cm och markera ett streck.
 
 
2. Klipp rakt på markeringen.
 
 
 
3. Klipp pappret på mitten tills du får två rör. 
 
 
4. Vik den ena kanten några cm.
 
 
5. Vik andra kanten över den kant du vek innan.
 
 
6. tejpa ihop kanterna
 
 
7. Vik den nedre kanten som ska bli påsens botten. 
 
 
8. Vik till en triangel på båda sidor.
 
 
9. Vik kanterna över varandra, se nästa bild...
 
 
10. Tejpa undersidan.
 
 
11. Om kanten viker sig lite mycket inuti påsen kan du bara sätta en liten tejpbit på skarven. 
 
 
12. Tada! , påsen är färdig att användas.
 
 
Nu är det bara att tejpa upp påsarna på ett snöre och din julklappskalender är färdig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
17 Dec kl. 20.45

Pepparkakshus 2012

I år bestämde jag mig för att baka ett alldeles eget pepparkakshus och det gick ju bra. Det är första gången jag gör pepparkakshus själv och första gången jag bakar det också, annars brukar vi alltid köpa en färdig sats. Det blir ju mycket mer personligare om man gör det själv och en jul utan ett pepparkakshus går ju bara inte. 
 
 
 
 
4
 
 
Postat i kategorin: Nellie
16 Dec kl. 10.57

Maränger med smarties

 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
16 Dec kl. 09.56

Macaron halsband från Beccadesign

Jag kollade lite webbshopper och hittade dessa halsband som ska se ut som macarons!
Något man önskar sig i julklapp.
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
15 Dec kl. 20.28

Bilder på våra Muffins

Svejsan! 
Som vi skrivit innan så filmade vi när vi bakade våra muffins och jag håller på att fixa med filmen nu. Den inte perfekt
men bra. Här under får ni några bilder på hur muffinsen blev.
Som en liten parantes så måste jag skriva att jag vet inte om man ska kalla dessa för muffins eller cupcakes, jag har valt att kalla dom muffins för att det är lättast att skriva så. Men det är nog cupcakes egentligen.. 
Jag tror att det roligaste sättet att baka är med vänner, det är så skoj.
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
15 Dec kl. 18.27

Mini muffins med marshmellows

Idag har jag (wilma) och Nellie bakat, först så missförstod vi varandra så det blev maräng smet istället, Haha :)
Så vi gjorde några maränger med. Men det vi egentligen skulle baka var mini muffins med marshmellows. Så det har vi gjort idag och vi ska dela med  oss med lite bilder. Kraam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
15 Dec kl. 10.40

Snart en video!

Hejsan alla glada!
I går var vi tre hemma hos Sara och bakade. Efetsom vi hade fått en fråga om att vi kunde filma när vi bakade, så den önskan är nu uppfylld! Den kommer så fort som den är klar. Så ni får hålla lite utkik på videon, Kram :)
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
14 Dec kl. 11.49

Marsipan

 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
12 Dec kl. 17.36

Passions mocarones - Recept

ca. 25 dubbla kakor              Källa: MMia Öhrn - Macarons Cupcakes Cakepops och andra söta bakverk
 
 
170g florsocker (knappt 3dl)
110g siktat mandelmjöl
90g äggvita (ca 3st)
2 msk strösocker
några droppar hushållsfärg
 
 
 
 
 
 
125g vit choklad 
50g passionsfruktkött (2-3 frukter)
2 tsk honung
2 msk vispgrädde
ev några droppar gul håshållsfärg
 
 
 
 
1. kakor - Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta.
2. Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett       fast skum.
3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du får en jämn och slät smet.
4. Spritsa ut runda knappt stora som 5-kronor på två bakplåtsklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
5. Sätt ugnen på 125grader. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.
6. Passionskrämen- Bryt chokladen i mindre bitar. Gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna och väg upp.(Ha inte med kärnorna!!)
7. Värm försiktigt alla ingredienserna till passionskrämen utom färgen i en liten kastrull på spisen. Rör dåoch då, och dra kastrullen från värmen när chokladen har smält och krämen ser jämn och fin ut. Tillsätt eventuellt några droppar gul hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämens ska bli lagom tjock för att spritsa.
8. Spritsa passionskärmen på botten av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. Förvara kakorna i kylen 4-5 dagar. (Kan ätas innan:D)
 
 
 
 
 
 
Om ni har några frågor angående receptet, fråga! :)
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept
11 Dec kl. 19.05

Pepparkakshus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
09 Dec kl. 13.22

Ikväll kommer bilder..

på mitt peppsrkakshus :)
Postat i kategorin: Wilma
06 Dec kl. 18.52

Muffins med banan och chocklad-bitar

I Måndags gjorde jag lite muffins. Jag hade i chockladbitar och bananbitar. Dom blev faktiskt supergoda!
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Sara
05 Dec kl. 18.14

Plugg, plugg, plugg och mera plugg...

Just nu har jag så mycket att göra i skolan innan betygen sätts så jag hinner med bloggen så mycket. Men då är det ju tur att vi är tre så att Wilma och Sara kan uppdatera er lite mer än vad jag kan i alla fall. Så mina svar på era frågor kommer nog tidigast på fredag. 
Ps! 
Bilder på pepparkakshuset kommer i helgen...
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
04 Dec kl. 12.46

Sara-Svaren på frågestunden.

Klaraa-♡'s frågor:
har ni några syskon? - Ja, jag har en syster.
bor ni långt ifrån varandra? - Wilma och Nellie bor nära varann, jag bor typ 2 km ifrån dom.
hur många kuddar sover ni med? - Jag sover med 2 kuddar.
vad önskar ni er i julklapp? - Jag vet aldrig vad jag ska önska mig, så det brukar sluta med pengar.
hur många läsare har ni? Mellan 10-25 denna veckan.
vilken är den läskigaste filmen ni har sett? Jag tycker inte om läskiga filmer, men den läskigaste jag har sätt är nog "Taken"
Har ni kännt varandra länge? Ja, sen dagis :)
vad har ni på ert golv? - Hehe, massa kläder, strumpor, väskor, kassar, filmer, kuddar och damm..
Om det började brinna vad skulle ni ta först (det ska vara en sak)? - När jag var liten tänkte jag ofta på vad jag skulle ta först om det skulle börja brinna, då tyckte jag att jag skulle ta mina gosedjur först. Idag vet jag inte, jag skulle nog vilja rädda allt.
Pretty little liars eller Glee? -Glee, älskar glee.
Vilken klass går ni i? -8:an
Ke§ha eller Demi Lavato? - Ke$ha
Spelar ni något instrument? -Keyboard
varför valde ni namnet "bakeourday"? -Jag vet inte, jag tar verkligen inte åt mig äran för att komma på det namnet, det var nog Wilma och Nellie som kom på det. Och jag tycker det är jättebra :)
Vad har ni i vänstra jack fickan XD? -Skåpnyckel, busskort, gamla biobiljetter och tunnelbana biljetter sen jag var i London.
Har ni färgat håret någon gång? -Slingat det ljusare är det ända, men ibland önskar jag att jag hade brunt hår..
Sminkar ni er inför skolan, iså fall vad sminkar ni er med? -Jag sminkar mig med eyeliner, mascara, foundation och puder.
Är det kul att ha en blogg tillsamans? -Ja, det är superkul. Eftersom vi tycker olika saker är roligt att baka så blir det lite mer omväxling på bloggen.
vad är den sorgligaste filmen ni har sett? -Allt för min syster eller My sister's keeper som den heter på engelska.
hur många är ni i er klass? -11 tjejer och 10 killar.
kan ni några andra språk än bara svenska? - Engelska och lite spanska.
Wild child eller picture this? - Båda är jättebra tycker jag.
Madagascar eller Shrek? - Shrek helt klart!
Sunes sommar eller sunes jul? - Sunes Sommar!
I serien "vänner" så är det ju 6 personer det handlar om. Vilken person passar vem av er och varför? - Nellie är nog lite Phoebe och kanske lite Chandler. Wilma är lite Rachel och Joey kanske?

Kornelias frågor:
Mål med bloggen? -Att den blir hyfsad stor.
Unika per dag? -10-25
Favorit affär? -Jag vet inte, jag gillar många affärer.

Amandas fråga:
Vad var det som fick er att börja blogga :)? -Vi har delade intresset bakning en lång tid och sen så pratade vi om att starta bakbloggar var för sig, men sen kom vi på att det kunde vara roligt att ha en blogg tillsammans.

Julias fråga:
Hur gammla är ni? - Jag är 14 år :)

Karolinas frågor:
Varför började ni blogga? -Vi ville ta kort på våra bakverk och tyckte väll att det kunde vara roligt för andra att se dom bilderna också :)
Vilka bloggar läser ni :)? -Oj, det är många. Jag läser typ 40 bloggar så det är svårt att bara säga några..

Idas fråga:
Vad är det som ni tycker är roligast att baka :)? -Jag kan faktiskt inte välja, jag tycker det är kul med muffins, småkakor och lite godis och så. Jag kan bara säga att jag inte tycker det är så roligt med tårtor.

R O N J A's fråga:
Kanske inte världens bästa fråga, haha, men kunde inte ni lägga upp ett recept på macarons? Vore jättekul! -Det kan vi säkert göra :)

 

Postat i kategorin: Sara
04 Dec kl. 12.15

Wilma - Svar på frågestunden

Klaraa-♡'s frågor:

har ni några syskon? Nej, det har jag inte

 

bor ni långt ifrån varandra? Nellie bor kanske 100m ifrån mig. Sara bor typ 2km ifrån mig, vet inte exakt.

 

hur många kuddar sover ni med? Jag har en huvudkudde, men nu har jag börjat sova med alla mina prylnadskuddar med. Vilket gör att jag sover med 12 stycken. Låter mycket men det är jätte mysigt :)

 

vad önskar ni er i julklapp? Jag önskar mig: *pengar *Spotify Premium *Mysig hoodie *Presentkort*Baksaker, önskar mig lite mer men kanske inte är så roligt att veta allt ;)

 

hur många läsare har ni? Den här senaste veckan har det höjts något enormt! Så nu har vi väl kanske mellan 10-25 läsare. Inte så många kanske men vi hoppas på fler :)

 

vilken är den läskigaste filmen ni har sett? Den läskigaste filmen jag har sett var Case 39 tror jag den hette. Den var riktigt läbbig tycker jag. Men jag tycker Hajen filmerna är jätte läskiga!

 

Har ni kännt varandra länge? Nellie har jag kännt hela mitt liv. Våra mammor gick i samma klass från 0-9 tror jag. Men Sara träffade jag för första gången på dagis. Så vi tre har känt varandra ett tag nu :)

 

vad har ni på ert golv? Oj, jag har mycket på mitt golv, jah har en matta, kamera, bok, penna, filt, nagellack, bubbleplast,kuddar. Jag vet att jag har mycket på golvet, tänkte städa snart ;)

 

Om det började brinna vad skulle ni ta först (det ska vara en sak)? Det var en svår fråga. Ee.. jag tror jag skulle ta min dator ;)

 

Pretty little liars eller Glee? Har inte sett Pretty Little Liars, så jag tar Glee :)

 

Vilken klass går ni i? Jag går i 8B

 

Ke§ha eller Demi Lavato? Em.. Demi Lavato tror jag.

 

Spelar ni något instrument? Jag har spelat gitarr men slutade för några månader sen eftersom det tog mycket tid från skolan.

 

varför valde ni namnet "bakeourday"? Jo, vi tänkte heta Bakemyday. Men det namnet var upptaget. Sen tänkte vi att vi är ju tre stycken så vi bytte ut "my" mot "our". Så det blev slutligen Bakeourday :)

 


Vad har ni i vänstra jack fickan XD? Jag har en bussbiljett, lipsyl, hörlurar, nagellack (vet inte varför) & öronhängen.

 

Har ni färgat håret någon gång? Jag har slingat mitt hår så det ska bli ljusare ;)

 


Sminkar ni er inför skolan, iså fall vad sminkar ni er med ? Jag har mascara & foundation.

 

Är det kul att ha en blogg tillsamans? Det är jätte kul. Det blir ju mera inlägg när man är flera och det gör att bloggen inte blir så "seg" om ni fattar :)

 


vad är den sorgligaste filmen ni har sett? Det var nog The Notebook , tror jag :)

 

hur många är ni i er klass? Vi är 21 tror jag om jag inte räknat fel.

 

kan ni några andra språk än bara svenska? Ja, jag kan svenska, engelska, spanska(inte helt) och teckenspråk :)

 

Wild child eller picture this? Wild Child

 

Madagascar eller Shrek? Tror jag tar Shrek :)

 

Sunes sommar eller sunes jul? Sunes sommar :)

 

I serien "vänner" så är det ju 6 personer det handlar om. Vilken person passar vem av er och varför? Jag skulle nog säga att Nellie är Phoebe, för att hon är musikalisk och hon får mig att skratta :) Sara är Ross för att hon har sån bra humor och hon gör bra miner och sånt när hon härmar folk på tvv t.ex :)

 

Kornelias frågor:

Mål med bloggen? Ja, det är väl att vi ska få fler läsare & att vi ska tillslut kanske ha den största bakbloggen i Svergie. Vet inte riktigt, men det skulle vara kul :)

 

Unika per dag? Mellan 10-25 (denna veckan) annars brukar det vara typ 5 stycken. Ganska lite :(

 

Favorit affär? Om det ska vara favorit klädaffär är det nog Gina Tricot kanske :)

 

 

Amandas fråga:


Vad var det som fick er att börja blogga :)? Jag vet inte riktigt av som fick oss till att blogga. Men det var ju så att vi tre sov över en kväll och vi började prata om bakning osv. sen sa vi typ att det skulle vara kul att starta en bakblogg. Så vi satte oss vid datorn och började rabbla namn. Och sen tada så nu är vi här :)

 

Julias fråga:


Hur gammla är ni?
Jag är 14år blir 15 i september :)

 

Karolinas frågor:


Varför började ni blogga?
Vi tre älskade som sagt att baka och ville jätte gärna skaffa en bakblogg. Men vi ville  inte ha en var för sig. Så det blev en tillsammans :)

 

 

Vilka bloggar läser ni :)? Jag läser jätte många men här är några, call-me-cupcake Linda Lomelinos (finns som länk där nere), miinabrun.blogg.se , http://alhoc.blogg.se/ , http://mariascupcakes.blogg.se/ , http://tinkerbella.blogg.se/ Där var det några :)

 

 

Idas fråga:

Vad är det som ni tycker är roligast att baka :)? Jag tycker jätte mycket är kul. Men jag måste nog säga tårtor som man får dekorera hur man vill. Jag gillar när det tar lite tid :)

 

R O N J A's fråga:

Kanske inte världens bästa fråga, haha, men kunde inte ni lägga upp ett recept på macarons? Vore jättekul!   Jo visst kan vi det! Om det är någon speciell smak så är det bara att kommenter så lägger vi ur ett i veckan :)

 

 

Det var alla svaren från mig, hoppas ni blev nöjda med dem! Kram 

 

 

 

 

Postat i kategorin: Wilma
03 Dec kl. 19.10

Chokladbollar på fiberhavregryn

Idag fick jag för mig att baka chokladbollar men när jag var halvvägs igång med baket upptäckte jag att vi inte hade något vanligt havregryn. Så jag testade att använda fiberhavregryn istället och det blev jätte gott.

Postat i kategorin: Nellie
03 Dec kl. 17.48

frågestund - Avslutad!

Nu är vår frågestund avslutad, jätte kul att ni har frågat :) Kram
 Vi kommer med svaren i veckan! :)
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
03 Dec kl. 14.54

Knäck

Pepparkakan är den mest juliga kakan enligt mig och såklart pepparkakshus men därefter kommer nog knäcken. Även om det är det mest kladdigaste man kan baka så hör det ändå till julen och det är ju väldigt gott också.
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
02 Dec kl. 09.58

Mammas chocklad marcheller

 
 
Nu har vi äntligen fått lite snö, så jag var tvungen att ta lite kort :)
 
 
1:a Advent
 
Rulla ner för att komma till vår frågestund, fråga på :)
 
Postat i kategorin: Wilma
01 Dec kl. 23.17

Julklappskalender, 1 december 2012

Jag skrev för några dagar sedan om en liten överaskning som jag skulle visa upp den 30 november här på bloggen. Men jag hann helt enkelt inte med det igår för jag var i stan och när jag kom hem fick jag börja med att förbereda den. Jag fick en ide att göra en julklappskalender till min familj och så här blev det. Detta  är inte alls svårt att göra själv och tycker inte ni också att det är en rejäl lycko-kick att få se alla andra så glada. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar mammas lilla gran som hon ställt vid fönstret.
 
Postat i kategorin: Nellie
01 Dec kl. 11.19

BAKA- jultema

Hej, igår fick jag min BAKA tidning, som jag har längtat! Det fanns jätte mycket mumsigt i den ska ni veta! Snart ska jag till kyrkan, för att nu börjar konfirmationen. Nu blir det lite bilder :)
Kram
 
 
Postat i kategorin: Wilma