26 Jul kl. 14.36

Tårt-fest!

Jag och min syster fyllde år i juni. Jag hade ansvaret för tårtorna och min syster önskade en liten special tårta. Därför döpte jag den helt enkelt till "Lisas special tårta". 
 
 
"Lisas special tårta" består av tre marängbottnar med choklad-ganache emellan och på den är det grädde och massa bär. Folket sa att tårtan var väldigt mäktig, söt och god. Jag såg att den var väldigt svårt att äta men en liten sked, det blev ju en väldigt seg tårta. Men denna tårtan är ju en fröjd för ögat så mina släktingar var väldigt nyfikna. Dom åt upp den ganska snabbt om jag säger så.
 
Sen gjorde jag två vanliga jordgubbs- tårtor också.
 
 
Vanlig sockerkaks-botten med jordgubbar och vanilj-kräm emellan. Och sen grädde och jordkubbar på då. God den med fattade jag det som. 
 
 
Postat i kategorin: Sara
25 Jul kl. 14.05

Ladurée Stockholm

I förra veckan var jag i Stockholm och jag hade tänkt att visa er lite bra fika ställen och matställen att gå till om ni är i Stockholm. Självklart så måste jag ju skriva om Ladurée som öppnade förra året på Grev Turegatan 15
på Östermalm i Stockholm för vem älskar inte Ladurée!?!
Det första man såg var ett klassiskt Ladurée med denna typiska pastelliga gröna färgen på fasaden och staketet som markerade uteserveringen. När man kom in så möttes man av alla härliga macarons prydligt uppradade efter varandra och organiserade efter smak och färg. Man fick välja vilken sorts förpackning man ville ha till sina macarons och vilken färg på den. Jag ville inte gå därifrån för jag hittade massor av fina téer, ljus och väskor, jag köpte faktiskt en väska som ni kommer få se här nedan. Ni kommer älska detta ställe precis lika mycket som jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
24 Jul kl. 14.35

En liten förklaring

Innan sommarlovet tänkte jag att på sommarlovet hinner jag baka, det kommer bli jättebra. Nu har typ halva sommaren gått och det ända jag har bakat är bullar hemma hos min faster. Varje dag på sommarlovet har jag gjort något och inte hunnit baka. Jag har väll även prioriterat att göra andra saker än att baka.
Jag har lite bilder som finns på darton som jag inte ha lagt in heller i brist på tid, eller tålamod kanske. Och sen är min kamera lite pajad så jag kan inte ta kort.. Den är snart lagad hoppas jag.
 
I varje fall, nu ska jag försöka skärpa mig och uppdatera lite mer på bloggen. Och jag hoppas ni är nöjda med förklaringen på varför jag har varit frånvarande. 
 
 
Postat i kategorin: Sara
24 Jul kl. 13.29

Blåbärspaj

Eftersom att blåbären växer som mossa ute i de smålänska skogarna just nu så har ju givetvis mamma och jag, lillebror och mormor passat på att plocka några liter under de senaste dagarna. Jag verkligen inte sett så mycket blåbär ute innan för där vi var sträckte sig buskarna säkert någon kilometer iväg! Så därför har jag också bakat en blåbärspaj som tyvärr tog slut på två dagar.

Postat i kategorin: Nellie
19 Jul kl. 09.39

Video: Cupcake

 
 
 
 
Postat i kategorin: Videos
18 Jul kl. 09.19

mini cupcakes

Nu är det mini cupcakes som gäller! 
De jag har gjort här är först choklad & cocos cupcakes och vanilj & citron.
Tog bara bild på choklad cupcakesen, tog fel tyll på de andra så det blev inte snyggt över huvud taget, haha, men man måste göra bort sig i bland!
 
 
 
En liten video kommer i morgon för hoppningsvis! :)
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
17 Jul kl. 10.15

Recept: Vanilj Pannacotta

 
 
6 portioner
 
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
2,25 gelatinblad, lagda i kallt vatten
 
 
 
  • Ta en kastrull och häll i grädden.
  • Skär ett snitt i vaniljstången och ta ut fröna och lägg fröna och stången i grädden.
  • Häll sedan i vaniljsockret, sockret.
  • Ställ kastrullen på spisen och låt det värmas upp, se till att röra.
  • När grädden är varm tar du bort kastrullen från spisen och kramar ur vatten ur gelatinen och lägg i dem i grädden.
  • Rör hela tiden så att gelatinet löses upp.
  • Häll i smeten i små glas eller något liknande och ställ in i kylen.
  • Låt pannacottan stå i kylen tills det har stelnat helt, det kan ta ett tag så om du ska bjuda på kvällen, gör pannacottan helst på morgonen eller dagen innan.
 
Hoppas ni gillade receptet, säg till om ni inte förstår eller något liknande, kram!
Pannacottan:
http://bakeourday.blogg.se/2013/july/vanilj-pannacotta.html
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept
16 Jul kl. 20.59

Vanilj Pannacotta

Hej, nu har jag äntligen bakat! Och har ganska mycket på lager som ska läggas ut. Nu har jag gjort denna pannacottan som mamma ska ha med sig i morgon. Så här kommer den..
kram
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
15 Jul kl. 20.25

nytt till bakningen

 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
14 Jul kl. 22.16

Mormors jordgubbspaj

 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
13 Jul kl. 10.50

Smygtitt på Stockholm

Jag har nyligen varit i Stockholm och därmed besökt Ladurée i Stockholm och här får ni se en liten smygtitt på allas vårat favorit café!
Mer bilder kommer så småningom i ett stort fint prydligt Ladurée inlägg och lite mer om min vistelse i vår huvudstad.
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
10 Jul kl. 10.46

mammas nya kakburk

 
Jag vet inte hur länge som jag har velat ha en sådan här kakburk och tror ni inte att mamma kommer hem med just en sådan burk från lagerhaus till sig själv.  Men det är klart att har hon köpt en kakburk så får hon faktiskt räkna med att det lör behöva bakas rätt ofta framöver...mamma brukar klaga på att jag bakar för mycket så därför är ju detta den perfekta ursäkten. ;)
Jag får tjata på de andra i familjen att äta mycket kakor så att de tar slut och så att jag kan baka nya. :)
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
08 Jul kl. 11.45

American pancakes

Jag har alltid äskat amerikanska pannkakor och absoluta favoriterna är de mamma gjorde när jag var liten. Så jag har blivit lite besatt av att göra dessa pannkakor för jämnan och jag lovar er, testar ni dessa kommer ni att mumsa i er dem på nolltid!
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
06 Jul kl. 10.36

Dålig uppdatering

Vi är jätte ledsna att vi inte har uppdaterat bloggen på ett tag, men ibland måste vi ha en liten pause. Men det kommer som småning om upp något idag eller på söndag, själv ska jag försöka baka något på måndag för i helgen är jag uppbokad. Så vi säger igen förlåt och vi hörs snart!
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
01 Jul kl. 10.14

Repris-Nyttigare chokladbollar

Jag vet att jag redan innan gjort ett inlägg med dessa lite nyttigare chokladbollarna här på bloggen. Men nu tänkte jag också lägga ut receptet på denna tillfreshade klassiker.  
 
 
 
Recept: 
 
100 g margarin
2 msk kakao
3 dl fiberhavregryn
2 tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
1 msk kallt kaffe
 
Blanda bara ihop ingredienserna och rulla degen till bollar och rulla dem sedan i kokos, jag hade ingen kokos hemma så jag fick ta pärlsocker. Vill du få dina chokladbollar ännu nyttigare kan du strunta i vaniljsockret vilket jag gjorde denna gång och det blir faktiskt väldigt gott!
 
Postat i kategorin: Nellie