31 May kl. 10.51

Ombre cupcakes del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tänkte också att ni kanske vill veta hur i hela gatan jag lyckades lägga mig på vår lilla trapp och ta de där solnedgångsbilderna till er så kanske jag kan lägga ut en video. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
30 May kl. 16.50

Ombre cupcakes del 1

Wilma och jag bakade cupcakes igår och kom på i sista minuten att vi skulle kunna göra dem som i lager med flera färgade smeter i en cupcake och det blev inte precis som vi täkte...
Men dem blev gulliga ändå och först tänkte vi egentligen ha frosting på men vi tyckte dem vara lika fina utan. Goda var dem med så det blev en lyckad liten eftermiddag.
Obs!
Varning för en rejäl bildbomb!
Tror nästan att denna får bli både en del 1 och 2 ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
28 May kl. 18.50

Smoothieglass

Denna iskalla glass gjorde jag för ett litet tag sedan på lite vanilj yoggi och frysta bär, superenkelt. Bara att mixa ihop och sen in i frysen i kanske 2-3 timmar och så är det färdigt. Det smakar ungefär som en sorbet fast lite mer åt isglass hållet kanske men gott som bara den är det!
Supernyttigt dessutom! 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin:
26 May kl. 10.17

Namnsdags present

I dag är det min namnsdag "vilma" men jag stavas egentligen med W men iaf så hade mamma köpt denna bakbok till mig. Tack tack och grattis på morsdag! Jag får nog lugna mig lite med bakböckerna för det börjar bli väldigt mycket ni. Jag ska försöka baka något så snart som möjligt, om ni har något önske mål så är det bara att kommentera! Kram 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
25 May kl. 19.48

Recept: Drömmar

Ingredienser: 
200g smör
3 dl socker 
2 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 bittermandel
 
Så här gör du:
1. Blanda ihop alla ingredieserna till en deg. 
2. Rulla degen till fingertjocka rullar.
3. Dela degen i ca 2 cm stora bitar och rullar dom till små bollar.
4. Lägg ut bollarna på bakplåtspapper.
5. Platta till dom lite med en gaffel eller med handen.
6. Grädda i 125 grader i ca 25min.
 
Postat i kategorin: Recept
24 May kl. 14.47

Sveriges bästa kakor

Världens sötaste och charmigaste bok har ni här! 
Den är en verklig veteran från gammelfarmors gamla samling och ni ska se inehållet, man drömmer sig in till ett 40-tals kök i blå pastell och ett vackert rödblommigt förkläde på en gammal vit plastkrok. Eller är det bara jag?
Hur som helst är jag som ni märker ett stort fan av retro och det är såna här saker som får ens hjärta att hoppa ett litet steg för långt.
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
23 May kl. 22.10

Till alla underbara läsare...

Vi ville bara säga lite lagom sympatiskt sådär att ni har varit hur snälla som helst att kommentera våra inlägg och besöka vår blogg. Det är vi verkligen jätte glada över och vi hoppas ni tycker om den. Ha en fin helg och mys av all ledighet och så ses vi snart. ;)
 
 
Postat i kategorin: Bakeourday
23 May kl. 19.48

Helt vanliga drömmar

 
Postat i kategorin: Sara
22 May kl. 14.19

Recept pärm

Hejhej, i går var hela vår klass i kalmar och kollade lite museum och sedan blev det att gå på stan med dyngsura kläder. Köpte en del men iaf, jag mötte upp mamma senare och då hade hon köpt denna pärmen som jag har tittat på så mycket. Så nu kan jag riva ut massa recept och sätta i den! Den är från lagerhouse, vet inte hur mycket den kostade men jag gissar på 80:-
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
21 May kl. 10.22

Glass - Linda Lomelino

 
Nu har äntligen Linda Lomelino´s nya bok ut!
Den är perfect nu till sommaren! Jag rekommendrar den verkligen, men den har inte kommit ut i butik är men det finns att beställa t.ex på bokia.se :)
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
20 May kl. 12.29

Lycko-tårta

Denna tårta har jag bakat några gånger och jag jag bara älskar den! Jag hittade på den när jag skulle baka dagen innan melodifestivalen förra året. Det är två olika fyllningar i den, Moccakräm och marsánkräm. Ska jag vara ärlig så måste jag säga att detta är den bästa smakkombinationen som jag smakat! 
Jag valde att döpa den till Lycko-tårta bara för att man blir så lycklig av denna tårta. Jag lovar att denna tårtan är något ni verkligen borde testa!
Jag kan nog lägga ut ett recept på den någon dag i fall ni vill. 
Dekoreringen blev inte den bästa men jag hade inget fint hemma, är det något jag måste inhandla så är det bakdekorering! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
20 May kl. 12.04

Recept: Valinj cupcakes med en gräddig topp

 
 
 
 
12 st, ugnen: 175 grader i 20 minuter
 
150g rumstemperat smör
1 3/4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk vaniljsocker/ vaniljlessens
 
Så här gör du:
- Det är super enkelt då helt enkelt bara häller i allt i en bunke och tar en elvisp o vispar till en slät smet sen är det bara att fördela i muffins formarna och in i ugnen, ett väldigt enkelt o gott recept!
 
 
 
3 dl grädde (gärna med hög fetthalt)
2 tsk vaniljsocker
 
Så här gör du:
- Du häller i grädde och vaniljsocker i en bunke och vispar med elvisp tills det blir fluffigt och man får spår av grädden när man vispar.
Vänta tills muffiinsarna är helt kalla sen kan du spritsa på grädden och dekorera hur du vill :)
 
VARNING! Det är jätte lätt att man vispar grädden för hårt och då blir det inte lika fint, det misstaget gjorde jag och tänk inte "jag kan vispa några sekunder till" för risken blir att den blir för hård.
 
Här kan ni se exemple på hur det kan se ut:
http://bakeourday.blogg.se/2013/may/cupcakes-silver-blommor.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Recept
19 May kl. 09.28

Cupcakes- Silver blommor

 
 
 
 
Recept kommer på måndag!
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
18 May kl. 10.27

Cupcakes- Rosa med lila

 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
17 May kl. 21.26

Glass, glass i stora lass

Denna bok föll jag för direkt på bokhandeln för den är bara för passande mig just nu. Jag behövde verkligen lite bra recept på glass nu och denna är verkligen att rekomendera och den var inte alls dyr heller. Jag kommer definivt att göra glass oftare nu, det går ju faktiskt väldigt snabbt att göra. Måste göra något recept härifrån snart!
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
17 May kl. 10.23

Cupcakes- Gräddig top med flagga

 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
16 May kl. 18.02

Vit Choklad och Citron Cupcakes

Postat i kategorin: Sara
15 May kl. 15.30

Cupcakes- Gräddig ros

Hejhej!
Igår bakade jag cupcakes med olika dekorationer. Jag tror jag lägger ut dem en åt gången så ni får se dem första nu som är en helt vanlig vanlijmuffins med kokosgrädde, det är samma smak på alla oxå. Kram
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
14 May kl. 18.52

Cupcakes på leftovers

När man bakar ibland så blir det ju saker över. Typ frosting, smörkräm och sånt. Så jag brukar göra lite cupcakes på leftovers. Dessa är med smörkräm och ganache.
 
Postat i kategorin: Sara
13 May kl. 11.30

GLASS

 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
12 May kl. 09.30

Nutella - himlen i en burk

 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
11 May kl. 10.28

Sweet Tooth - engelsk

 
 
THE PINK PAGES
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
10 May kl. 16.17

Skurna nötkakor, mormors

 
Förlåt för dålig bild men hade bara ipaden med mig
 
 
 
 
 
Postat i kategorin:
10 May kl. 12.25

Sju sorters kakor

Jag har blivit sjuk så jag känner mig inte så sugen på att baka just nu tyvärr, men det är så att vi har köpt några nya bakböcker ni ska få se en i dag o senare kommer det tidsinställda. Nu är Nellie i danmark och Sara på komfirmations läger så det är jag som får hålla i bloggen i dom kommande dagarna. Kram
 
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
09 May kl. 09.47

Hasselnöt och Chokladmuffins

Sara och jag bakade dessa för några månader sedan och de var riktigt mäktiga men väldigt goda. Jag är ledsen för det sena inlägget men här är det i alla fall.
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
08 May kl. 12.55

På vägen

Verkar stå lite still på bloggen, men men betänkte bara säga att om jag inte är för trött i morgon så ska jag baka  o då lovar jag att jag ska lägga ut det direkt. Kram
Så här ser det ut i bilen just nu!
 
Postat i kategorin: Wilma
06 May kl. 17.58

Lite uppdatering

Hej!
Ville bara säga att jag kommer inte kunna uppdatera på bloggen förrens på torsdag tyvärr..., för jag o Sara ska till stockholm på onsdag, så det blir lite knepigt!
Men jag har hört lite från nellie att hon skulle lägga ut något så anntingen blir det inom en snar framtid :)
Kram
 
 
 
Postat i kategorin: Wilma
04 May kl. 12.12

70´s Beakfast

Blev bara tvungen att dokumentera min frukost idag även om det inte har något med bakning att göra. Jag tyckte bara att det var så fint när ljuset träffade linsen på kameran och så blev det så fantastiskt fina bilder. Det blev lite 70-tals inspirerat med det oranga temat som faktiskt inte alls var planerat, blev så paff när jag såg bilderna. Hoppas bara att ni nu förstår min lilla tanke med det hela, Puss på er. ;)
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
03 May kl. 11.04

Gott Tips!

 
Detta är verkligen jätte gott tycker jag! Skiva i lite jordgubbar i kesellan och sen är det bara att ta en sked o börja mumsa! 
 
Postat i kategorin: Wilma
02 May kl. 10.32

Mitt lilla kalas

Någon gång i slutet mars så kom de andra små tösarna förbi och vi åt god mat och deras favoritpajer som dem bad mig göra. De är faktiskt riktigt goda de är nästan så jag borde lägga ut ett recept på dem, tror jag ska jag göra det någon dag. Vi hade minst lika skoj som vi alltid har och nu får även ni ta del av denna dag, ha det bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie
01 May kl. 15.26

Mazarintårta

Denna lilla skapelse bakade jag för ett tag sedan och jag ljuger om jag säger att den var god för det var den inte. Den enda i familjen som tyckte den var god var min pappa och han tycker om det mesta så det var inte så mycket att gå på. Här har ni i alla fall några bilder på den, jag kan säga att mazarinsmaken framkommer väldigt tydligt i denna kaka...
 
 
 
 
Postat i kategorin: Nellie