

ca 15 ugnstemratur: 175 grader i 15-20 min Receptet är från hembakat
3 ½ äggvitor
2 dl strösocker
7dl kokos

50g phiadelfiaost
25g rumsvarmt smör
1dl florsocker
rivet skal från ½ citron
toppa med en jordgubbe

- Sätt på ugnen. Rör i hop äggvitorna, sockret och kokos i en bunke.
- Ta en matsked och ta smeten och forma sedan till bollar i stoleken som en pingis boll. Lägg ut bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. De ska ha en gyllne färg. Låt dem sedan svalna på ett galler eller skärbräda.
- Medans topparna svalnar kan du göra toppingen. Vispa i hop pihadelfian, smöret, florsockret och det rivna citron skalet till en slät smet.
- Sprisa/klicka på smeten på kokostopparna i en lagom mängd. Ta sedan på en skiva jordgubbe eller hur du nu vill dekorera. KLART!
